Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε ζημιές στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ
Παγκόσμια ανησυχία για μεγάλη κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, βάζοντας στο στόχαστρο πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Πριν από λίγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι ακούστηκαν νέες εκρήξεις στα βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Η ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ υπέστη ζημιές από τη σημερινή ισραηλινή επίθεση, ανέφερε σε δήλωσή του ο ιρανικός οργανισμός ατομικής ενέργειας, όμως οι έρευνες δεν έδειξαν οποιαδήποτε ραδιενεργό ή χημική μόλυνση έξω από την εγκατάσταση. «Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε τμήματα της εγκατάστασης. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εκτιμηθεί η έκταση των ζημιών», προστίθεται στη δήλωση.
Όπως έγινε γνωστό από τα πλήγματα του Ισραήλ σκοτώθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. Νεκροί είναι και έξι πυρηνικοί επιστήμονες.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι από πλήγματα σε πολυκατοικίες στην ιρανική πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά και αρκετοί Ιρανοί αξιωματούχοι. Η Τεχεράνη έχει απογειώσει 100 drones τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να αναχαιτίζει τα ιρανικά drones.
Νωρίτερα, το Ισραήλ ήρε την οδηγία για την παραμονή των πολιτών κοντά σε προστατευόμενες περιοχές.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ισραηλινή πηγή ασφαλείας, οι κομάντος της ισραηλινής Μοσάντ ηγήθηκαν μιας σειράς μυστικών επιχειρήσεων βαθιά μέσα στο Ιράν που οδήγησαν στα χτυπήματα του Ισραήλ την Παρασκευή.
⭕️ IAF fighter jets, guided by precise intelligence, struck the Iranian regime’s uranium enrichment site in the Natanz area overnight. This is the largest uranium enrichment site in Iran, which has operated for years to achieve nuclear weapons capability and houses the… pic.twitter.com/JVLIZFHwLm
— Israel Defense Forces (@IDF) June 13, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 








