Από το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Λεπτόποδα και Καμπιά
Μετά από μια δύσκολη νύχτα όπου δόθηκε μάχη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές και τους κατοίκους κοντά στο χωριό Λεπτόποδα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο που υπάρχει στη δασική περιοχή δυτικά του χωριού Καμπιά.
Σήμερα επιχειρούν από τις 8.00 το πρωί και εναέρια μέσα. Ρίψεις έχουν κάνει 2 ελικόπτερα και 2 canadair. Σύμφωνα με το δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Κεράμου και Καμπιών, ελικόπτερα επιχειρούν και στην περιοχή της Κεράμου για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζοπυρώσεις.
Χθες Πέμπτη, μετά τις 7.00 μμ, όταν ο καιρός άλλαξε χρειάστηκε να εκδοθεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Λεπτόποδα και Καμπιά, αφού η φωτιά είχε ξεφύγει. Περί τις 3.00 τα ξημερώματα, ο αγώνας δόθηκε για να σωθούν τα χωριά Κέραμος και Λεπτόποδα.
Η φωτιά έχει σβήσει στην περιοχή Παναγιάς Δέσποινας, ενώ συνεχείς είναι οι περιπολίες για τυχόν αναζοπυρώσεις στην περιοχή από το χωριό Κηπουριές μέχρι Σπαρτούντα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η «αόρατη» ενεργειακή κρίση του Μαξίμου
- EuroLeague: Εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια της τρίτης φάσης πώλησης για το Final 4 της Αθήνας
- ΕΕ: Οικονομική και τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του αγωγού Ντρούζμπα στην Ουκρανία
- Και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιβεβαιώνει για τη διαρροή emails από το ΥΠΕΞ
- Boujnah (Euronext): Χωρίς ισχυρές κεφαλαιαγορές δεν υπάρχει ελεύθερη Ευρώπη
- Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Daniel
- Επιστρέφουν τα Dolby Vision και 3D στο Disney+ σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο
- PwC: Ρεκόρ με 181 συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων αξίας 23,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








