Κοντά στο 6% φτάνουν ήδη οι απώλειες που σημειώνει το χρηματιστήριο Αθηνών, από την αρχή της εβδομάδας, μαζί με τη σημερινή ισχυρή πτώση, καθώς «συμμετέχει» στο παγκόσμιο selloff που προκαλεί η τελευταία εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,94% στις 728,62 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 723,35 μονάδων (-2,65%) και 741,74 μον. (-0,17%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 54,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 31,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,9 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,61%, στις 1.897,09 μονάδες, ενώ στο -0,95% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.104,56 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,92% στις 578,29 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -4,76%.
Σε ένα τέτοιο κλίμα, οι απώλειες της Πειραιώς έφτασαν το 8,34%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με το δικό της 5,87%, σπάζοντας “εκκωφαντικά” το πενθήμερο ανοδικό της σερί. Άνω του 3% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Φουρλή, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, με τη ΓΕΚ Τέρνα να κλείνει με απώλειες 2,03%.
Οι απώλειες σε Grivalia, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo, Aegean, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Alpha Bank ξεπέρασαν το 1%, με τις περισσότερες όμως να περιορίζουν από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, Λάμδα και Coca Cola. Ο ΑΔΜΗΕ ήταν η μόνη μετοχή στον FTSE 25 που έκλεισε θετικά, μόλις όμως στο +0,12%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις