Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σπασμένο τηλέφωνο Κασσελάκης – Γεροβασίλη

Ασυνεννοησία μέχρι την τελευταία στιγμή - Το προεδρείο αξιολογεί την κατάσταση και θέτει τις προτάσεις σε ψηφοφορία

Κρίσιμη είναι η σημερινή τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι. Ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε ομιλία πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί fast track διαδικασίες για να φύγει το κόμμα από το τέλμα και να προχωρήσει με νωπή εντολή.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ομιλητές τοποθετήθηκαν κατά των εκλογών τώρα, προσθέτοντας ότι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πάνος Ρήγας προσοπάθησε να συνοψίσει τις προτάσεις. Υπάρχουν οι εξής προτάσεις: η μία του προέδρου για εκλογές στις 10 Μαρτίου και άλλη του Σωκράτη Φάμελου, του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα να μην πάμε και υπάρχει και μία  τρίτη πρόταση της Ολγας Γεροβασίλη, που λέει να πάμε σε εκλογές όχι στις 10 Μαρτίου αλλά στις 30 Μαρτίου.

Η Όλγα Γεροβασίλη πήρε τον λόγο και είπε το εξής: Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές. Αν την αποσύρει δεν έχω λόγο να επιμείνω.

Αμέσως απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας: «Ολγα αν την αποσύρεις δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές».

Στη συνέχεια η κυρία Γεροβασίλη δεν ξεκαθάρισε τις ακριβώς εννοεί και είπε πως το συνέδριο είναι κυρίαρχο και ότι δεν έβαλε η ίδια την πρόταση για τις εκλογές.

«Σύντροφοι, συντρόφισσες, το σώμα είναι κυρίαρχο», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις και εγγυήσεις, είναι αστείο να ζητάς εκλογές. Γι’ αυτό είπα, αν θες κάνε μόνος σου εκλογές».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος για να εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει.

Αυτή την ώρα το προεδρείο αξιολογεί την κατάσταση.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Αλέκου Φλαμπουράρη, εκ των στενών συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα «Αν γίνουν εκλογές θα στηρίξω την φίλη μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί η εμπειρία πρέπει να συμβαδίζει με τόλμη» τόνισε.

Ακρίτα: Όχι στις εκλογές – Εχουμε πρόεδρο 

Οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να γίνουν, έχουμε πρόεδρο και με αυτόν θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Ακόμα είπε μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σκληρό καρύδι, είναι άοκνος, είναι κοντά στους βουλευτές και στον κόσμο, είναι παντού. «Αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τον κάνουν ό,τι θέλουν, πλανώνται οικτρά» τόνισε.

Tέλος κατέκρινε τις αποδοκιμασίες ενώ εξήρε την προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη λέγοντας «σπουδαία πολιτικός η Όλγα Γεροβασίλη που τιμά το κοινοβούλιο και πρέπει και εμείς να την τιμάμε και να την σεβόμαστε».

Γ. Μπουρνούς: Το κόμμα μας εξέλεξε πρόεδρο πριν από πέντε μήνες απέναντι σε χορηγούμενο αντίπαλο

«Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ακύρωσε το Συνέδριο. Το κόμμα μας εξέλεξε πρόεδρο πριν από πέντε μήνες απέναντι σε χορηγούμενο αντίπαλο που οδήγησε σε χορηγούμενη διάσπαση» τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς. «Μπήκαμε σε νέο κύκλο καταστροφικής εσωστρέφειας 100 μέρες πριν τις κάλπες» τόνισε.

Ακόμα είπε ότι «χρειάζονται εκλογές για νομαρχιακές επιτροπές και Κεντρική Επιτροπή. Στις ευρωεκλογές το διακύβευμα είναι ένα: να ηττηθεί η αντιαριστερή στρατηγική του Ανδρουλάκη και της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και να επιβεβαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως η βασική δύναμη απέναντι στην δεξιά παράταξη. Οι ευρωεκλογές να ανοίξουν τον δρόμο για ολική επαναφορά και τη νίκη των αριστερών ιδεών στις εθνικές εκλογές».

Κλείνοντας είπε: «Σε ότι με αφορά δηλώνω παρών, στο πλάι όλων των συντρόφων και των συντροφισσών που έμειναν εδώ και δίνουν και θα δώσουν τα πάντα, και την τελευταία ικμάδα για να μείνει όρθιο το κόμμα απέναντι στις χορηγούμενες διασπάσεις».

Τέλος δήλωσε την συμφωνία του με τις τοποθετήσεις των Νίκου Παππά, Σωκράτη Φάμελλου και Κυριακή Μάλαμα -που έχουν ταχθεί κατά της νέας εκλογής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu