Οι δύο πλευρές υπέγραψαν για κοινό εταιρικό σχήμα ισομερούς συμμετοχής και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος
Συμφωνία για την ίδρυση κοινού εταιρικού σχήματος 50/50, η οποία θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα embedded finance στην Ελλάδα, μέσω προϊόντων Buy Now Pay Later (BNPL), χρηματοδότησης πωλήσεων και καταναλωτικής πίστης, υπέγραψαν Eurobank και Inbank.
Το κοινό εταιρικό σχήμα θα συνδυάσει την τοπική παρουσία της Eurobank στην αγορά, την προσβασιμότητα σε πελάτες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης, με την τεχνολογική πλατφόρμα της Inbank και την εμπειρία της σε embedded finance σε πολλαπλές ευρωπαϊκές αγορές.
Ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε: «Το embedded finance αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε πίστωση — πιο κοντά στο σημείο λήψης της αγοραστικής απόφασης, ταχύτερα και πλήρως ψηφιακά. Η συνεργασία μας με την Inbank συνδυάζει τις βαθιές ρίζες της Eurobank στην ελληνική αγορά με μια δοκιμασμένη πλατφόρμα και λειτουργικό μοντέλο embedded finance. Μαζί, βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση για να ηγηθούμε σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα.».
Ο Priit Põldoja, Διευθύνων Σύμβουλος της Inbank, δήλωσε: «Η ανάπτυξη λύσεων embedded χρηματοδότησης γύρω από οικοσυστήματα εμπόρων αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Inbank από την πρώτη ημέρα. Η Ελλάδα είναι μια ελκυστική αγορά και η Eurobank είναι ο κατάλληλος συνεργάτης — με την τοπική αξιοπιστία, τη στρατηγική φιλοδοξία και την εμπιστοσύνη των πελατών. Σε συνδυασμό με την τεχνολογική πλατφόρμα της Inbank, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό.».
Τα δύο μέρη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ίδρυση Εταιρείας Πίστωσης βάσει του άρθρου 153 του Ν. 4261/2014. Η εμπορική έναρξη λειτουργίας αναμένεται το α’ τρίμηνο του 2027, με την λήψη των απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων.
Η δικηγορική εταιρεία Potamitis Vekris ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Eurobank. Η Alantra ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Inbank, ενώ η δικηγορική εταιρεία Karatzas & Partners ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Inbank.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Στο 2,9% ο πληθωρισμός, ενισχύονται οι προσδοκίες για νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
- Βέλγιο σε Αμερικανό πρέσβη: Μην τολμήσεις ξανά παρεμβάσεις με προσωπικούς χαρακτηρισμούς
- Δημογραφικό σοκ και στην Ιταλία: Θα χάσει 4 εκατ. κατοίκους έως το 2050
- Bloomberg: Πιέσεις σε Ελλάδα και Ισπανία για Patriot προς την Ουκρανία
- Εποχικοί πυροσβέστες στο Σύνταγμα: Ζητούν να καθαρίζουν τα δάση το χειμώνα και όχι να μπαίνουν ταμείο ανεργείας (video)
- Πυρκαγιά στην περιοχή Θεοδώρειο Σερρών
- Χηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση για Γενικό Δείκτη αλλά τζίρος «μαμούθ» €801,6 εκατ. λόγω MSCI – Στο +4,18% ο Αύγουστος
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - Αγορά Ιδίων Μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








