Τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα η διοίκηση του Λιμανιού Τιαντζίν της Κίνας, εξαμελής αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγιώτη Πετρουλή και επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ.
Το λιμάνι του Τιαντζίν είναι η θαλάσσια πύλη του Πεκίνου, το τέταρτο μεγαλύτερο του κόσμου και αποτελεί σημαντικό κόμβο στην οικονομική ζώνη του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα.
Σκοπός της επίσκεψης των Κινέζων αξιωματούχων ήταν η διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων, που θα επισημοποιηθεί με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας και θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα θέματα, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των στελεχών των δύο λιμένων.
Το όλο θέμα χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων Ελλάδας- Κίνας 2015.
Οι εκπρόσωποι του λιμένος Τιαντζίν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την παρουσίαση του ΟΛΠ και τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







