Η εξέλιξη αυτή φέρνει την Toyota σε άμεση συνεργασία με δύο ισχυρούς ομίλους στον χώρο των επαγγελματικών οχημάτων
Η Toyota προχωρά σε συνεργασία με Daimler και Volvo για την τεχνολογία fuel cell, εντασσόμενη στην κοινοπραξία cellcentric που είχαν δημιουργήσει οι Volvo και Daimler το 2020.
Μετά την επίσημη ένταξή της, η Toyota και η cellcentric θα συνεργαστούν για τον συντονισμό της ανάπτυξης και της παραγωγής των κυψελών καυσίμου (fuel cell unit cells).
Η εξέλιξη αυτή φέρνει την Toyota σε άμεση συνεργασία με δύο ισχυρούς ομίλους στον χώρο των επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η cellcentric αποτελεί κοινή πρωτοβουλία των Volvo και Daimler. Η συγκεκριμένη συνεργασία επικεντρώνεται στο επίπεδο των βασικών κυψελών της μονάδας fuel cell, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της ανάπτυξης και της παραγωγής στο πλαίσιο της κοινής τους δραστηριότητας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Koji Sato, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «βαθιά ευγνώμων» για την ευκαιρία να ενταχθεί σύντομα ως εταίρος μαζί με Daimler Truck και Volvo Group στην προσπάθεια για «οικοδόμηση μιας κοινωνίας υδρογόνου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η cellcentric διαθέτει «βαθιά τεχνογνωσία» σε εμπορικά πεδία, ενώ η Toyota φέρνει «πάνω από 30 χρόνια ανάπτυξης fuel-cell» στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων.
Ο Koji Sato υπογράμμισε ότι, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των εταίρων, μπορούν να παραδώσουν «ένα από τα κορυφαία στον κόσμο συστήματα fuel cell για βαρέα επαγγελματικά οχήματα». Η τοποθέτηση αυτή αποτυπώνει τον προσανατολισμό της συνεργασίας προς εφαρμογές που αφορούν heavy commercial vehicles, με την κοινή εργασία να εστιάζει στα θεμέλια της τεχνολογίας σε επίπεδο κυψελών.
Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ακολουθεί ενιαία πορεία ως προς την αξιοποίηση του υδρογόνου. Μόλις τον περασμένο χρόνο, η Stellantis ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει το πρόγραμμα ανάπτυξης κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Stellantis περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μάρκες όπως οι Chrysler, Citroën, Fiat, Jeep και Peugeot.
Στο ίδιο κλίμα επιβράδυνσης γύρω από το υδρογόνο, και η GM αποχώρησε από τη σχετική κατεύθυνση το 2025. Ακόμη και η Toyota είχε ήδη αναθεωρήσει μέρος της στρατηγικής της την προηγούμενη χρονιά, μετατοπίζοντας το βάρος από τις εμπορικές εφαρμογές προς πιο βιομηχανικές χρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βροχή προστίμων από την ΑΑΔΕ για 50.000 παραβάσεις και εκατομμύρια ευρώ κρυφών εισοδημάτων
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Η Google απελευθερώνει το Gemma 4 και διευκολύνει τους προγραμματιστές με νέα άδεια χρήσης
- Σπάει κάθε ρεκόρ η πρωτοφανής διακοπή πρόσβασης στο ίντερνετ στο Ιράν
- Επιδείνωση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου βλέπει η Washington Post
- “Φαρμακερό” εξώφυλλο του Economist για τον Σι Τζινπίνγκ και τον Τραμπ
- Υποχρεωτική άδεια από τον στρατό για τα ταξίδια των ανδρών 17 έως 45 ετών στη Γερμανία
- Η Microsoft θα αναβαθμίσει υποχρεωτικά σε Windows 25Η2 όλα τα συστήματα 24H2
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








