Λίγο μετά την απογείωσή του - Πληροφορίες κάνουν αναφορά για 200 επιβάτες
Ένα αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στην Αχμενταμπάντ, στη δυτική Ινδία.
Η Air India ανέφερε το εξής: «Η πτήση AI171, που εκτελούσε την πτήση Αχμενταμπάντ-Λονδίνο Γκάτγουικ, ενεπλάκη σε ένα περιστατικό σήμερα».
Το αεροπλάνο φέρεται να μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες.
Ο ιστότοπος παρακολούθησης Flightradar24 αναφέρει: «Λάβαμε το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος… λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση».
Φαίνεται ότι συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα Boeing 787-8 Dreamliner με αριθμό κυκλοφορίας VT-ANB, σύμφωνα με το FlightRadar. Το SeatGuru αναφέρει ότι το αεροπλάνο έχει συνολικά 256 θέσεις αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί πόσοι ήταν οι επιβάτες.
Ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στις 18:25 στο Γκάτγουικ.
Ο υπουργός Αερομεταφορών της Ινδίας Kinjarapu Ram Mohan Naidu προχώρησε πριν από λίγο στην εξής δήλωση;
«Βρισκόμαστε σε ύψιστη επιφυλακή. Παρακολουθώ προσωπικά την κατάσταση και έχω δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες αεροπορίας και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να αναλάβουν ταχεία και συντονισμένη δράση.»
«Οι ομάδες διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η ιατρική βοήθεια και η υποστήριξη αρωγής θα φτάσουν γρήγορα στο σημείο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όλους όσους επιβαίνουν στο πλοίο και τις οικογένειές τους».
Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Air India τη συντριβή του αεροπλάνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διαγωνισμός Microsoft: Στην κορυφή του κόσμου δύο 17χρονες Ελληνίδες
- Revolut: Πιθανή εξαγορά τράπεζας στις ΗΠΑ
- Ο Francois Provost νέος CEO στη Renault
- Επίθεση ΕΙΝΑΠ σε Γεωργιάδη: Κάντε προσλήψεις μονίμων, ανοίξτε τα νοσοκομεία που κλείσατε
- ELTON: Αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο 2025
- Εξαγορά Χρηματιστηρίου από Euronext: To Δ.Σ. είπε ναι στην πρόταση που βελτιώθηκε μόλις 3,47% στα 7,14 ευρώ
- Titan: Οριακή αύξηση πωλήσεων (0,4%) στα 1,32 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2025
- ΑΑΔΕ: Τελευταία ευκαιρία για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, εισφορές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις