Ελλάδα

Σύνταγμα: Το πέρασμα των τρακτέρ από τη Βουλή με τo φωτογραφικό φακό του Μάριου Αϋφαντή

Από το συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024

Με τρακτέρ, σημαίες, μουσικές και κόρνες, περισσότεροι από 8.000 αγρότες, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούταν από νέους, από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Όρθιοι πάνω τρακτέρ τους, χιλιάδες αγρότες όλων των αγροτικών κλάδων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, μπροστά από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα και στέλνοντας «ηχηρό» μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων, είναι «η θεσμοθέτηση του αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, τη μη εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, καθώς και επιδοτήσεις για ζωοτροφές, αγροτικά μέσα και κατάργηση του ΦΠΑ».

Στο συλλαλητήριο τοποθετήθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αγροτικών φορέων όλης της χώρας, δηλώνοντας: «δεν κάναμε τσάμπα 500 χλμ. για να έρθουμε στην Αθήνα, καλούμε την κυβέρνηση να μας ακούσει, αφού δεν έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημά μας μέχρι τώρα».

Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αντιπροσωπεία βουλευτών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu