Οι πληρωμές αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, με αυξήσεις και μειωμένη φορολογική παρακράτηση
Στα τέλη Ιανουαρίου 2026 αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ.
Οι πληρωμές αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, με αυξήσεις και μειωμένη φορολογική παρακράτηση, ενώ το συνολικό όφελος μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ.
Οι νέοι συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά θα δουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους να καταβάλλονται την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026. Το ίδιο ισχύει και για τους μη μισθωτούς συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου θα λάβουν τις συντάξεις τους την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν επίσης οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων μισθωτών του ΕΦΚΑ.
Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, συνήθως μετά τις 17:00, και είναι διαθέσιμα για χρήση από τα ΑΤΜ.
Σχετικά με τις προσωρινές συντάξεις, αυτές για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Δημοσίου, στις 29 Ιανουαρίου. Παράλληλα, για όσους αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής σύνταξης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η ενημέρωση των συνταξιούχων για την πίστωση των ποσών είναι σημαντική, καθώς το συνολικό όφελος από τις αυξήσεις και τη μειωμένη παρακράτηση φόρου μπορεί να φτάσει έως και 2.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Δημοσιοποίηση ενδιάμεσης Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης στο πλαίσιο Διασυνοριακής Συγχώνευσης με απορρόφηση 100% θυγατρικής εταιρείας
- Allwyn AG - Allwyn AG (29-Απρ-2026) 1
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με το βλέμμα στην αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ
- Νέα συμφωνία Aktor για πώληση αμερικανικού LNG σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ύψους 3 δισ. ευρώ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χίος: Αυτοψία ΥΠΕΝ στα αντιδιαβρωτικά και μικρά αντιπλημμυρικά έργα, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα
- Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί
- ΟΔΔΗΧ – απολογισμός 2025: Μείωση χρέους και άντληση 7,7 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








