Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος – «Το κόμμα στη γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση»

Κατηγορεί τον Κασσελάκη ότι προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι οδηγεί το κόμμα «στη γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

Ο πρώην βουλευτής τονίζει ότι μετά την έλευση Κασσελάκη στην προεδρία, επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία.

Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί.

Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu