«Οι απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία El Dorado εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση της El Dorando Gold.
«Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης στις Σκουριές όσο και τις σκανδαλώδεις πτυχές της σύμβασης που είχε συνάψει η εταιρεία με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ στήριξε ολόπλευρα το πολύμορφο κίνημα που αναδύθηκε» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Από την αρχή του έργου είχαμε επισημάνει πως οι εργασίες για την εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές ρυπαίνουν το περιβάλλον, μολύνουν τους υδάτινους πόρους και στερούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από άλλες δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη περιοχή».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τη μη είσπραξη προστίμων που είχαν καταλογιστεί στην εταιρεία, τα οποία αφορούσαν σε σωρεία παραβάσεων που αυτή είχε διαπράξει, οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ξεκάθαρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλκοολούχα ποτά: Η Ελλάδα ήταν η τρίτη ακριβότερη χώρα στις τιμές πώλησης το 2024
- SKY express: Κανονικά οι πτήσεις στις 28/08 παρά την απεργία των ελεγκτών
- Δημοσκόπηση Interview: Στο 21,4% πέφτει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
- Apple Watch: Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι δεν είναι ουδέτερο σε άνθρακα
- Γάζα: Ολο και περισσότεροι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους
- Alpha Bulkers: Παρέλαβε δύο νεότευκτα bulk carriers
- Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως 5 Νοεμβρίου στην προθεσμία έκδοσης
- Μερτς: Η Γερμανία δεν θα προχωρήσει σε αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις