Κατηγορούν Κασσελάκη για διχαστικές επιλογές
Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 στελεχών.
Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση – ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις – όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, ενώ δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τα στοιχεία διάλυσης που εμφανίζει – όπως ειπώθηκε – η παράταξη, ενώ τονίζεται ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αυτό τον τρόπο απαντούν, φωτογραφίζοντας προφανώς το εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης που πρότεινε προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης.
Η εκτίμηση για τις κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι ότι παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει μαζική αποχώρηση ή σταδιακή, υπάρχει εκτίμηση ότι πιθανώς να είναι τμηματική η αποχώρηση ανά ομάδες και σταδιακά.
Δεν θεωρείται απίθανο να αρχίσουν σχεδόν άμεσα κάποιες αποχωρήσεις στελεχών που θα κορυφωθούν με τις αποχωρήσεις βουλευτών. Επτά είναι οι βουλευτές της ομάδας, εκτιμάται πάντως ότι πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει όλοι εξ αυτών για την αποχώρησή τους.
Στη συνεδρίαση οι περισσότεροι συμμετέχοντες «έδειξαν» αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχουν στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία Κασσελάκη. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει ότι απαιτείται άμεση αποχώρηση, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης φέρονται να εκφράζουν προβληματισμούς για την άμεση αποχώρηση, καθώς εκτιμούν ότι πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις και προετοιμασίες.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση στη 01:00 το μεσημέρι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών: Στις 9 Ιανουαρίου η συνέχεια μετά τη νέα διακοπή
- Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: ανοιχτοί οι δρόμοι για τους εκδρομείς, άνοιγμα μπαρών στα διόδια
- Ανάλυση των νέων τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ: «Πάγια» στο προσκήνιο, σταθερές κλίμακες στα νοικοκυριά και αυξήσεις για επαγγελματίες-δήμους
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες για Puma και Adidas λόγω πτώσης της Nike
- Eurobank: Στο 32,67% το ποσοστό της Fairfax, στο 4,99% η συμμετοχή της FMR
- Ανακοίνωση σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3556/2007
- Πούτιν: «Η Ρωσία θα απαντήσει» στην ουκρανική επίθεση στο τάνκερ νότια της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








