«Σε μια περίοδο που το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από τις ακραίες αυξήσεις στην ενέργεια (ρεύμα και καύσιμα), οι ενεργειακές και οι πετρελαϊκές εταιρείες αυξάνουν προκλητικά την κερδοφορία τους, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.
Επικαλούμενοι το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, υποστηρίζουν: «Η ελληνική κοινωνία υφίσταται διπλή αφαίμαξη, στο κόστος ενέργειας και καυσίμων από την ολιγοπωλιακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαιοειδών από τη μία, αλλά και στην υπερφορολόγηση του κράτους από την άλλη, μέσω του υψηλού ΕΦΚ και του ανάλογου ΦΠΑ. Το σημερινό δημοσίευμα επιβεβαιώνει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής καυσίμων, όπως έκανε και η πρόσφατη έκθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα πραγματικά υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια. Η εφαρμογή φόρου στα υπερκέρδη στις ενεργειακές εταιρείες είναι πλέον μια παγκόσμια υποχρέωση».
Κλείνοντας υποστηρίζουν: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Απαιτείται πολιτική αλλαγή. Για να υπάρξει αποφασιστική κρατική παρέμβαση στην αγορά, να επιστραφούν τα υπερκέρδη στην κοινωνία, να σταματήσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΝ: Νέο πακέτο έργων 10,3 εκατ. ευρώ για τη λειψυδρία
- Τραμπ εναντίον Big Oil: Ρεκόρ κερδών, ακριβή βενζίνη και πολιτική έκρηξη στις ΗΠΑ
- ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε. - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ.
- Η Μαρίνα Προκοπίου επενδύει ξανά στη Νορβηγία, καθώς απέκτησε το πέμπτο ακίνητό της
- Φινάλε θρίλερ στους “32” του Μουντιάλ με τρεις μεγάλες μάχες για τα τελευταία εισιτήρια
- Με την υποστήριξη της ΔΕΗ ο Ακύλας απογείωσε συναυλιακά την Αθήνα σε μια κατάμεστη Τεχνόπολη
- ΑΒΑΞ: Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2025
- Αναρτήθηκαν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα και τα ΤΕΦΑΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








