«Το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις αποτελεί ταφόπλακα στην προσπάθεια διαλεύκανσης και επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ενοχή Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο «με ομερτά μέχρι τις εκλογές και όρους μαφίας ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του για το σκάνδαλο των υποκλοπών».
Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου «παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας», «δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ και διασφαλίζει την ομερτά για το σκάνδαλο μέχρι τις εκλογές, αφού ως τότε δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη που είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα και από το Predator».
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ακόμα και μετά την τριετία, ένα τριμελές όργανο που την πλειοψηφία θα έχουν ο διοικητής και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, αυτοί δηλαδή που αποφάσισαν την παρακολούθηση, θα αποφασίζουν εάν θα ενημερωθεί ο πολίτης που έχει παρακολουθηθεί», ότι «ο διοικητής της ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο κακόβουλο λογισμικό θεωρείται… παράνομο» και ότι «επισπεύδει στους έξι μήνες την αυτόματη διαγραφή υλικού παρακολουθήσεων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: Η επιβολή δασμών την 1η Αυγούστου «θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση» στους εταίρους για συμφωνίες
- ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανή βουλευτής ζητά τη δίωξη του Πάουελ (Fed) για ψευδορκία
- Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μια επιθεώρηση του Μαξίμου με ακριβό κάστινγκ και guest star με μαντικές ικανότητες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στους δασμούς Τραμπ στην ΕΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πιερρακάκης δεν μηδενίζει τις προμήθειες ΑΤΜs
- Άρειος Πάγος: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί εισήγησης υπέρ των funds και κατά δανειοληπτών
- Intralot: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Bally’s
- Δήμος Αθηναίων: Λουκέτο σε 7 καταστήματα εστίασης για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις