Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση, 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις σταδιακά από το τέλος Ιουλίου.
Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες αποφάσισε να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά των οφειλών των επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, την οποία είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας.
Πάνω από 600.000 επιχειρήσεις καλούνται στο τέλος του μήνα να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, εντείνοντας το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 48% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας ήδη από το Β’ Εξάμηνο του 2021, το 21,4% δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το 47,3% έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ή ιδιώτες.
Επειδή, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές επιπτώσεις από την έκρηξη του πληθωρισμού.
Επειδή, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών αντιμετωπίζουν εκρηκτικό πρόβλημα ρευστότητας.
Επειδή, η Κυβέρνηση έχει περιοριστεί μέχρι σήμερα σε αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα στήριξης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Προτίθεται η Κυβέρνηση να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν πάνω από 600.000 επιχειρήσεις και καλούνται να αποπληρώσουν σταδιακά από τα τέλη Ιουλίου;
Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική εξόντωση επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τις συνεχείς κρίσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μετά την Κρήτη, Κέρκυρα και προσεχώς Αθήνα για την Melia Hotels
- Άννα Σμυρλιανού: Νέα Talent Aquisition Manager στην e-food
- Η Αίγυπτος έγραψε ιστορία: Στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά, απέκλεισε την Αυστραλία στα πέναλτι
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟΣ ΟΣΕΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








