Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δήθεν ποιοτικά κριτήρια της κυβέρνησης βουλιάζουν τις μικρομεσαίες ιδιωτικές κλινικές

Οι αντιπρόσωποι του ΣΙΚΕ τόνισαν ότι τα δήθεν ποιοτικά κριτήρια δεν είναι παρά αμιγώς ποσοστικά

Συνάντηση στη Βουλή είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από τον βουλευτή Αχαΐας, τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Α’ Αντιπροέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, τον τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας, αρμόδιο για τον αθλητισμό και βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (ΣΙΚΕ), αποτελούμενη από την κα Δεληχρήστου Βαΐα και τον κ. Καραστάθη Δημήτρη.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση εντός μικρού χρονικού διαστήματος, στην οποία ο ΣΙΚΕ εξέθεσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδα, ιδίως οι μικρομεσαίες, προβλήματα που αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον και με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης ΕΑΛΕ/Γ.Π. 1280/15-3-2023 με θέμα «Εφαρμογή κριτηρίων ποιότητας στις αποζημιούμενες από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας ιδιωτικών Γενικών Κλινικών και ιδιωτικών Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας».

Οι αντιπρόσωποι του ΣΙΚΕ τόνισαν ότι τα δήθεν ποιοτικά κριτήρια δεν είναι παρά αμιγώς ποσοστικά, ότι η υπουργική απόφαση είναι ασαφής και αόριστη, ότι δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγνωνισμού και ότι μέσω της υπερσυσσώρευσης χρεών εξαιτίας του rebate και του clawback, θα οδηγήσει πολλές μικρές και μεσαίες κλινικές σε κλείσιμο. Επιπλέον, ο ΣΙΚΕ δεν εκλήθη προς διαβούλευση ώστε να παραθέσει τις απόψεις του, παρά μόνον ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος εκπροσωπεί τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, που ανήκουν σε πολυεθνικούς ομίλους.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύθηκε να λάβει υπόψη τις προτάσεις του ΣΙΚΕ και σε διαβούλευση μαζί του να φέρει το ζήτημα στη Βουλή κάνοντας χρήση των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου που διαθέτει.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu