Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής - Εμπορίου
Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είναι μέλη των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής-Εμπορίου ζητούν την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των εν λόγω Επιτροπών, προκειμένου να τεθούν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ.
Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν προϊόντα στις ΗΠΑ, όπως κρασί, ελαιόλαδο, φέτα, γιαούρτι, ελιές, αρτοσκευάσματα και έτοιμα παραδοσιακά γεύματα, κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος στην αμερικανική αγορά και να υποστούν σημαντικές ζημιές.
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως απλώς ‘ αρακολουθεί’ τις εξελίξεις και αναμένει τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κάποια μελέτη επίπτωσης της νέας κατάστασης στην οικονομία και σε συγκεκριμένους εμπορικούς κλάδους, και χωρίς να δρομολογεί μέτρα στήριξης της αγοράς και της κοινωνίας”, τονίζουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την Εθνική Ανδρών
- Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές
- WSJ: Οι επιθέσεις του Ισραήλ αφήνουν τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν εκτεθειμένο
- Δένδιας: Στην Κύπρο τη Δευτέρα 16/06 για συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας
- Etihad Airways: Ακύρωσε τις πτήσεις της μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Τελ Αβίβ μέχρι τις 22/06
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις