Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής - Εμπορίου
Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είναι μέλη των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής-Εμπορίου ζητούν την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των εν λόγω Επιτροπών, προκειμένου να τεθούν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ.
Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν προϊόντα στις ΗΠΑ, όπως κρασί, ελαιόλαδο, φέτα, γιαούρτι, ελιές, αρτοσκευάσματα και έτοιμα παραδοσιακά γεύματα, κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος στην αμερικανική αγορά και να υποστούν σημαντικές ζημιές.
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως απλώς ‘ αρακολουθεί’ τις εξελίξεις και αναμένει τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κάποια μελέτη επίπτωσης της νέας κατάστασης στην οικονομία και σε συγκεκριμένους εμπορικούς κλάδους, και χωρίς να δρομολογεί μέτρα στήριξης της αγοράς και της κοινωνίας”, τονίζουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Ζητά την παραίτηση του CEO της Intel λόγω “συγκρουόμενων συμφερόντων” με την Κίνα
- Στο παρα πέντε για την έναρξη λειτουργίας το Επιχ. Πάρκο Χανίων μετά από χρόνια καθυστερήσεων
- Aπό την tbi bank, marketing communications manager στη Raycap η Ραλλού Μπαλτά
- J.P.Morgan: Βλέπει μείωση επιτοκίων από τη FED τον Σεπτέμβριο
- Freshippo: Η θυγατρική της Alibaba θα ανοίξει 100 σούπερ μάρκετ μέσα στο 2026
- ΑΔΜΗΕ: Προκήρυξη για διαγωνισμό ψηφιακών συστημάτων ύψους 9,9 εκατ.
- Aπό τον Μάιο του 2026 η νέα πτήση Αθήνα-Ντάλας της American Airlines
- Συλλυπητήριο μήνυμα Καραμανλή στην οικογένεια Σαμαρά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις