Κατά 2,2% συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο η τραπεζική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
_x000D_
Συγκεκριμένα, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 458 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 412 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
_x000D_
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Νοέμβριο του 2015, ήταν αρνητική κατά 176 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 224 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4% έναντι -1,2% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,8% το Νοέμβριο του 2015, από -1,6% τον Οκτώβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 183 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 99 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 3,7% το Νοέμβριο του 2015, από 3,9% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 6 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 125 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
_x000D_
Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
_x000D_
Το Νοέμβριο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 12 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,6%, από -0,5% τον Οκτώβριο του 2015.
_x000D_
Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων
_x000D_
Αρνητική κατά 256 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Νοέμβριο του 2015, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 177 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,2%, από -3,0% τον Οκτώβριο του 2015.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού: “Για όνομα του Θεού, δεν μπορεί να γίνει η δίκη χωρίς όλους τους συγγενείς στην αίθουσα” (Βίντεο)
- Νέος General Manager στο Astir Beach ο Σπύρος Γληνός, προερχόμενος από τη Marriott International
- Η Premia Properties πούλησε ακίνητο logistics στη Σίνδο 17 εκατομμύρια ευρώ
- Συνεργασία υπουργείου Μεταφορών και ΕΤΕπ για την υποστήριξη των ηλεκτρικών λεωφορείων
- LVMH: Ο luxury κολοσσός είχε το χειρότερο άνοιγμα χρονιάς εξαιτίας της Μεσανατολικής Κρίσης
- TITAN S.A. - Ανακοίνωση πρόθεσης απόκτησης ιδίων μετοχών
- Ρούτσι: “Να είμαστε όλοι οι συγγενείς παρόντες, πρέπει να μας σεβαστούν” (Βίντεο)
- Πρεμιέρα για το Youth Pass 2026 με αιτήσεις από νέους 18 και 19 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








