Οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων τύπου mall στην Ευρώπη απολαμβάνουν περίοδο ανάκαμψης, παρόλο που μαζεύονται σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα, γράφει το Bloomberg.
«Είμαστε μια καλύτερη, πιο ανθεκτική και οικονομικά ασφαλής επιχείρηση ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας από τις αρχές του 2021», δήλωσε η Rita-Rose Gagne, διευθύνουσα σύμβουλος της Hammerson. «Γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα ασταθές περιβάλλον και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας».
Οι ενοικιάσεις καταστημάτων και για τους δύο ιδιοκτήτες mall ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Unibail αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για κέρδη.
Παράλληλα, οι αυξήσεις τιμών είναι συνεχείς. Για παράδειγμα, η McDonald’s ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανεβάζει την τιμή τού κλασικού cheeseburger πάνω από 1 λίρα για πρώτη φορά στη Βρετανία, ενώ η συνδρομή στο Amazon Prime γίνεται κατά 31% πιο ακριβή σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές. Υψηλότερες τιμές απευθύνονται και στα υψηλά βαλάντια, με αυξήσεις από τη Mercedes-Benz και τη Louis Vuitton.
Ενώ λοιπόν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ομίλους καταναλωτικών προϊόντων εξέπληξαν τις αγορές αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη –ακόμα και μετά την αύξηση των τιμών τους — όλοι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μπορούν να σηκώνουν το επιπλέον βάρος οι καταναλωτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις