Οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων τύπου mall στην Ευρώπη απολαμβάνουν περίοδο ανάκαμψης, παρόλο που μαζεύονται σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα, γράφει το Bloomberg.
«Είμαστε μια καλύτερη, πιο ανθεκτική και οικονομικά ασφαλής επιχείρηση ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας από τις αρχές του 2021», δήλωσε η Rita-Rose Gagne, διευθύνουσα σύμβουλος της Hammerson. «Γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα ασταθές περιβάλλον και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας».
Οι ενοικιάσεις καταστημάτων και για τους δύο ιδιοκτήτες mall ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η Unibail αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για κέρδη.
Παράλληλα, οι αυξήσεις τιμών είναι συνεχείς. Για παράδειγμα, η McDonald’s ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανεβάζει την τιμή τού κλασικού cheeseburger πάνω από 1 λίρα για πρώτη φορά στη Βρετανία, ενώ η συνδρομή στο Amazon Prime γίνεται κατά 31% πιο ακριβή σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές. Υψηλότερες τιμές απευθύνονται και στα υψηλά βαλάντια, με αυξήσεις από τη Mercedes-Benz και τη Louis Vuitton.
Ενώ λοιπόν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ομίλους καταναλωτικών προϊόντων εξέπληξαν τις αγορές αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη –ακόμα και μετά την αύξηση των τιμών τους — όλοι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μπορούν να σηκώνουν το επιπλέον βάρος οι καταναλωτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








