Η McDonald’s Corp. δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας στη χώρα, ενώ θα επιβαρυνθεί 1,2 έως 1,4 δισ. δολάρια από αυτή την κίνηση.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αλυσίδα φαστ φουντ ξεκίνησε μια διαδικασία για την πώληση των ρωσικών δραστηριοτήτων της, αφότου έκλεισε προσωρινά τα εστιατόρια εκεί, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.
Ανέφερε ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία εν μέσω του πολέμου και το απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η λειτουργία της στη Ρωσία, «ούτε είναι συνεπής με τις αξίες της McDonald’s».
Η McDonald’s θα συνεχίσει να πληρώνει το τοπικό προσωπικό όσο αναζητά αγοραστή. Αυτή τη στιγμή 62.000 άτομα εργάζονται στα ρωσικά εστιατόρια του ομίλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
- Αλλαγές στη Σύνθεση των Δεικτών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








