«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια παράδοση της Ουκρανίας», τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
«Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Τραμπ, διότι είναι ένα πρώτο βήμα προς την ειρήνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μιλάνου Corriere della Sera.
«Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους άμεσους ενδιαφερόμενους, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς», αλλά «και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις, διότι έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τον Ταγιάνι «οι πρώτοι στόχοι είναι η επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και η στήριξη του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, ο οποίος πλήττεται σκληρά από τον ρωσικό στρατό», έχοντας πάντα υπόψη ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια παράδοση της Ουκρανίας».
Με αναφορά, τέλος, στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όσα συμβαίνουν στην Γάζα είναι απαράδεκτα» και τάχθηκε υπέρ μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών με στόχο «να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά δυο διαφορετικές πραγματικότητες, οι οποίες εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να υποδεχθεί αμέσως τους ομήρους
- Bloomberg: Ο φόβος της “φούσκας” κυριεύει τους κεντρικούς τραπεζίτες
- Ζελένσκι σε Μακρόν: “Χρειαζόμαστε περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα”
- Λάρισα: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η σύγχρονη Μονάδα ηλιακής ξήρανσης ιλύος
- CNN: Το σχέδιο ειρήνευσης του Τραμπ διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Ισραήλ
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική “με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω”
- Κρεμλίνο: Προειδοποιεί τη Δύση για δραματική κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας
- Σερβία – Κόσοβο: Ομαλά διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις