«Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια παράδοση της Ουκρανίας», τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
«Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Τραμπ, διότι είναι ένα πρώτο βήμα προς την ειρήνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μιλάνου Corriere della Sera.
«Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους άμεσους ενδιαφερόμενους, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς», αλλά «και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις, διότι έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με τον Ταγιάνι «οι πρώτοι στόχοι είναι η επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και η στήριξη του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, ο οποίος πλήττεται σκληρά από τον ρωσικό στρατό», έχοντας πάντα υπόψη ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει σε μια παράδοση της Ουκρανίας».
Με αναφορά, τέλος, στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όσα συμβαίνουν στην Γάζα είναι απαράδεκτα» και τάχθηκε υπέρ μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών με στόχο «να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά δυο διαφορετικές πραγματικότητες, οι οποίες εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνικό ποδοσφαιρικό σόου στο Λονδίνο με νικήτρια τη Ντόρτμουντ
- Μεγάλο έργο συντήρησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια
- Ελεύθεροι με βαριές εγγυήσεις και αυστηρούς όρους τα δύο στελέχη για τη φωτιά στο ΚΥΤ Αράχθου
- Η Apple στρέφεται σε κινεζικά τσιπ μνήμης λόγω των ελλείψεων από την άνοδο της AI
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Μουζάκι Ηλείας
- Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ
- Ο Νετανιάχου απορρίπτει το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα και διαφωνεί με τον Τραμπ
- Τέλος εποχής για τα δημοφιλή ad blockers φέρνει η νέα απόφαση της Microsoft στο Edge
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








