Επαγγελματίες οδηγοί απ' όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα γραφεία του ΣΑΤΑ, κάνοντας ταξίδι από πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Σπάρτη, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης
Κορυφώνονται σήμερα οι διαμαρτυρίες των οδηγών ταξί καθώς ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου υποδομών μεταφορών για την ηλεκτροκίνηση και τη μεταφορά μέσω ΙΧ.
Επαγγελματίες οδηγοί απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα γραφεία του ΣΑΤΑ, κάνοντας ταξίδι από πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Σπάρτη, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.
«Είναι μια μεγάλη μέρα για το ταξί», εξηγεί στο Orange Pree Agency ο Νικόλαος Καλυβιώτης από την Πάτρα. Όπως λέει με τον νέο νόμο το ταξί εξομοιώνεται με την Ε.Ι.Χ μεταφορά.
«Προσπαθούν να μας αφανίσουν. Εμείς αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και θα είμαστε και στη ψήφιση του νομοσχεδίου έξω από τη Βουλή για να ακούσουν τη φωνή μας και να μην περάσουν αυτό που θέλουν. Να περάσουν τη δημόσια μεταφορά στα ιδιωτικά συμφέροντα».
Περιγράφοντας την καθημερινότητα του ταξί στην Πάτρα, επισημαίνει ότι ενώ είναι μεγάλη πόλη η πελατεία είναι περιορισμένη.
«Το μεροκάματο βγαίνει πολύ σκληρά και με αυτά που κάνουν τώρα προσπαθούν να πάνε στη γωνία τον επαγγελματία ώστε να χάσει ακόμα και την άδειά του μετά το μεταφορικό έργο που το παίρνουν έτσι κι αλλιώς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασία: Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί τις αγορές σε νέα υψηλά
- Πρεμιέρα για το Chios Pass και το Kythira Pass 2026 με αιτήσεις από σήμερα Πέμπτη 14/05
- Θερμές δηλώσεις από Τραμπ, αυστηρές προειδοποιήσεις από τον Κινέζο ηγέτη με αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
- Στο στόχαστρο της Εφορίας 12.000 φορολογούμενοι για κρυφά εισοδήματα
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Wall Street: Μικτές τάσεις με υψηλό ενδιαφέρον για μετοχές εταιρειών ΑΙ
- «Αγκάθι» η ενέργεια για τη νέα μονάδα καρκινικών φαρμάκων της Winmedica
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είσοδος στο κλαμπ των ισχυρών του MSCI
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








