Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα στελέχη των εταιρειών της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την σύμβαση 717 για τη σηματοδότηση - τηλεδιοίκηση του ελληνικού σιδηροδρόμου, δημοσίευσε το Reporters United
Ενα αναλυτικό ρεπορτάζ για το δικαστικό σκέλος της σύμβασης 717 για τα Τέμπη, δημοσίευσε η ομάδα των Reporters United στις 9 Μαΐου 2024, η οποία κάνει πραγματική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από οικονομικά συμφέροντα. Το ρεπορτάζ εστιάζει στους επικεφαλής των εταιρειών της κοινοπραξίας Τομή (ΑΚΤΩΡ) – Alstom, που είχε αναλάβει να εκτελέσει τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ και αφορούσε το έργο της Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης στον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Ως γνωστόν η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε 23 υπόπτους που φέρονται ότι τέλεσαν παράνομες πράξεις. Οι σοβαρές κατηγορίες αφορούν τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717 η οποία, κατά τις ελληνικές και ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές, αν είχε εκτελεστεί, δεν θα είχε συμβεί η τραγωδία στα Τέμπη.
Το Reporters United αποκάλυψε
- Τα ονόματα των τριών κατηγορούμενων και επικεφαλής των εταιρειών Τομή (Άκτωρ) και Alstom, οι οποίοι διώκονται επειδή με τις πράξεις τους εμπόδισαν την εκτέλεση της σύμβασης 717.
- Τις εγγυήσεις που τους επιβλήθηκαν προκειμένου να αποφύγουν την προφυλάκιση.
- Και τα εδάφια από το κατηγορητήριο τα οποία εξειδικεύουν και εξηγούν τις ευθύνες που αποδίδονται στον καθένα τους από την Ευρωπαία Εισαγγελέα.
Πριν από μερικές ημέρες πριν το Πάσχα, τα στελέχη των εταιρειών παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για να απολογηθούν για το ρόλο τους στη σύμβαση 717 για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ως εγγυήσεις.
Το πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα των Reporters United
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Πράσινο” φως για έξι μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, “κόκκινο” για πέντε
- Samsung: Βλέπει αύξηση 50% στις πωλήσεις του Galaxy Z Fold 7 στις ΗΠΑ
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
- Τζακ Μα: Ο mister “δεν ξέρω τίποτα” που έγινε δισεκατομμυριούχος από το Alibaba
- Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της τρίχρονης
- ΕΕΤΤ: Βελτίωση 44% στις ταχύτητες σταθερού διαδικτύου το 2024
- Apple: Εφτασε τα τρία δισεκατομμύρια iPhone σε πωλήσεις από το 2007
- Tesla: Θα πληρώσει 243 εκατ. δολάρια για αποζημίωση σε θύματα του Autopilot
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις