Οταν ακους αυτή την είδηση, πιστεύεις ότι δεν είναι αλήθεια
Το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.
Οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται
Από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε υποστεί ζημιά μετά τη σύγκρουση.
Κατά πληροφορίες του larissanet.gr, οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται. Εχει βρεθεί και βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα.
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη
Με ευρεία πλειοψηφία, καθώς σε σύνολο 298 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 266 και «όχι» ψήφισαν 32, πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Την πρόταση του ΚΚΕ ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ η Νέα Δημοκρατία, που επίσης είπε «ναι» στην Εξεταστική, απέρριψε κάθε συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων από πλευράς πρώην υπουργών.
Μετά από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα, η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως, η Εξεταστική Επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση, κατ’αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών.
Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της Επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότησή της, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια την Επιτροπή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την Εθνική Ανδρών
- Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές
- WSJ: Οι επιθέσεις του Ισραήλ αφήνουν τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν εκτεθειμένο
- Δένδιας: Στην Κύπρο τη Δευτέρα 16/06 για συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας
- Etihad Airways: Ακύρωσε τις πτήσεις της μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Τελ Αβίβ μέχρι τις 22/06
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις