Ζητά τίτλους σπουδών, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και άλλες προϋποθέσεις
Ανακριτική παραγγελία δόθηκε προκειμένου να καταθέσουν τα πτυχία τους όλοι οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες των συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Μετά τα όσα έχουν συμβεί με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και τις παλινωδίες, ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης ζητά από όλους τους τεχνικούς συμβούλους που έχουν καταθέσει εκθέσεις στην δικογραφία των Τεμπών να προσκομίσουν άμεσα τα επαγγελματικά τους προσόντα ώστε να αξιολογηθεί αν έχουν την ικανότητα σύνταξης έκθεσης για το δυστύχημα των Τεμπών.
Αρα κι αν έχουν την ικανότητα να συμπεριληφθούν σε κατάλογο δικαστικών πραγματογνωμόνων όπως ο νόμος επιβάλει. Το αίτημα κατατέθηκε από την οικογένεια Μασσαλή των συγγενών του μηχανοδηγού της εμπορικής , την οποία εκπροσωπεί ο δικηγόρος Λεωνίδας Κουμπούρας.
Ο εφέτης ανακριτής ζητά συγκεκριμένα τίτλους σπουδών ,άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εγγραφή στο ΤΤΕ ή ιδιότητα μέλους σε επαγγελματικό σωματείο, κωδικό δραστηριότητας, βεβαίωση ότι τυχόν περιλαμβάνονται σε πίνακα πραγματογνωμόνων και με ποια ιδιότητα. Επίσης ζητά βεβαιώσεις για τους βαθμοφόρους ένστολους τεχνικούς συμβούλους που να αποδεικνύουν τον βαθμό που έφεραν στην υπηρεσία τους.
Χθες ο κ. Μπακαΐμης εξέτασε δύο υπαλλήλους της εταιρίας σεκιούριτι που έχει την αρμοδιότητα της βίντεοεπιτήρηση του δικτύου. Επιπροσθέτως κατέθεσαν και άλλοι δύο μάρτυρες επιβάτες της αμαξοστοιχίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








