Η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα αφορά μόνο στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή
Τη δική της πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών αναμένεται να καταθέσει σήμερα 27/05 η Νέα Δημοκρατία.
Η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα αφορά μόνο στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα θα περιγράφει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που είναι πλημμέλημα και συγκεκριμένα θα επικεντρώνεται στην διοικητική εποπτεία για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού και όχι για την ασφάλεια.
Όσο αναφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη η ΝΔ καταλογίζει ευθύνες, ωστόσο δεν τον συμπεριλαμβάνει γιατί το αδίκημα έχει παραγραφεί.
Επισημαίνεται δε ότι το διαβιβαστικό της Δικαιοσύνης αφορά ρητώς μόνο υπουργούς και όχι υφυπουργούς.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε κάποιον για κακούργημα από τη στιγμή που αυτό δεν στοιχειοθετείται σε καμία περίπτωση» δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ανά πάσα στιγμή το Δικαστικό Συμβούλιο, αν κρίνει ότι για οποιοδήποτε λόγο βλέπει κάτι διαφορετικό, έχει πάντα τη δυνατότητα να επιστρέψει την πρόταση στη Βουλή. «Και εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kering: Ο Γαλλικός luxury κολοσσός αποκτά ειδικό τμήμα κοσμημάτων
- Πιέσεις από τις αεροπορικές εταιρείες για χαλάρωση των περιβαλλοντικών κανόνων της ΕΕ
- Την ανάγκη επίτευξης πληθωρισμού 2% τονίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας
- Xάρης Τολούμης: Νέος Co-Managing Director στην TUV Nord Hellas, προερχόμενος από τη Siemens
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Άνοδος και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
- Δύσκολο να προβλεφθεί η διάρκεια της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή τονίζει ο Κόστα
- TITAN S.A. - Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








