Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους ύψους 100 δις. ευρώ αναφέρει σε ανάλυσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας (NIESR), σύμφωνα με την Telegraph.
To NIESR εκτιμά ότι η διαγραφή χρέους πρέπει να είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν που προτείνει το ΔΝΤ, καθώς η αύξηση στον ΦΠΑ και οι δημοσιονομικοί στόχοι, οδηγούν σε ασφυξία την ελληνική οικονομία.
Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι πρέπει να διαγραφεί ποσό ύψους 95 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει τα 320 δισ., προκειμένου να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ στο 130% έναντι πρόβλεψης για 186,9% φέτος.
Με αυτό τον τρόπο ο στόχος του ΔΝΤ για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, θα καταστεί τουλάχιστον εφικτός.
Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% το 2015 και κατά 2,3% το 2016.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η οικονομία της Ελλάδας δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν από το α΄εξάμηνο του 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η κρίσιμη τριμερής κορυφής με τη συμμετοχή Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη
- Παπαγεωργίου: Η αγορά καυσίμων «έχει απασφαλίσει», πάμε για 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη
- IDE: Προηγμένα συστήματα επικοινωνιών Ελληνικής τεχνολογίας για το Πολεμικό Ναυτικό
- Πιερρακάκης: Η ΕΕ «δοκιμάζεται» από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου
- Πανελλαδική στάσης εργασίας την Τρίτη 17 Μαρτίου για τους κοινωνικούς λειτουργούς
- Στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή της Αρκτικής ξεκίνησε το ΝΑΤΟ
- Βίντεο της Orange Press στα εκατοντάδες ξεχασμένα πολεμικά καταφύγια της Αττικής
- Eurostat: Το μικρότερο σιδηροδρομικό δίκτυο στην ΕΕ και με μονή γραμμή στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








