Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους ύψους 100 δις. ευρώ αναφέρει σε ανάλυσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας (NIESR), σύμφωνα με την Telegraph.
To NIESR εκτιμά ότι η διαγραφή χρέους πρέπει να είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν που προτείνει το ΔΝΤ, καθώς η αύξηση στον ΦΠΑ και οι δημοσιονομικοί στόχοι, οδηγούν σε ασφυξία την ελληνική οικονομία.
Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι πρέπει να διαγραφεί ποσό ύψους 95 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει τα 320 δισ., προκειμένου να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ στο 130% έναντι πρόβλεψης για 186,9% φέτος.
Με αυτό τον τρόπο ο στόχος του ΔΝΤ για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, θα καταστεί τουλάχιστον εφικτός.
Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% το 2015 και κατά 2,3% το 2016.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η οικονομία της Ελλάδας δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα πριν από το α΄εξάμηνο του 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δασμοί Τραμπ: Σε ποιες χώρες έστειλε επιστολές αλλά και απειλές
- Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Σητεία
- Επίθεση και σε άλλο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Αναφορές για νεκρούς
- Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις δολοφονίες βρεφών στην Αμαλιάδα
- Άρχισε να «μοιράζει» δασμούς ο Τράμπ: 25% σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα
- Επένδυση σε μονάδα τέφρας στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε η Τιτάν
- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο Magic Seas του Μιχάλη Μποδούρογλου
- Στο Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης την Τρίτη ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις