Βήμα - βήμα η ψηφιακή δήλωση ακινησίας οχημάτων
Μέχρι 31 Δεκεμβρίου είναι η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2025, με το υπουργείο Οικονομικών να δηλώνει πως δεν θα δοθεί παράταση.
Αυτό συνεπάγεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα συνεπείς, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή προστίμων.
Τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη πληρωμή
Σύμφωνα με το νόμο, προβλέπεται πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής:
-είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί έως τις 31/1/2025,
-πενήντα τοις εκατό (50%) του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2025, ισόποσο των Τελών Κυκλοφορίας, σε περίπτωση: εξόφλησης από την 1/3/2025 και μετέπειτα ή μερικής εξόφλησης ή μη εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας έτους 2025.
Βήμα – βήμα η ψηφιακή δήλωση ακινησίας οχημάτων
Μάλιστα, από φέτος παρέχεται η δυνατότητα δήλωσης ψηφιακής ακινησίας για τα οχήματα, μία διαδικασία που απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το έτος 2025. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, για να ισχύσει.
Η διαδικασία δήλωσης ακινησίας έχει απλοποιηθεί σημαντικά, επιτρέποντας στους φορολογούμενους να την ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης φυσικών εγγράφων, όπως η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες. Μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην πύλη myAADE, οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημα ακινησίας εύκολα και γρήγορα.
Η δυνατότητα ψηφιακής δήλωσης καλύπτει και περιπτώσεις όπως κλοπή, υπεξαίρεση, φυσική καταστροφή ή θάνατο του ιδιοκτήτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς φυσική παρουσία στην εφορία, διευκολύνοντας περαιτέρω τους πολίτες.
Μάλιστα, με τη νέα διαδικασία, τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες) παραμένουν στην κατοχή του ιδιοκτήτη, μειώνοντας έτσι τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την όλη διαδικασία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με φόντο επιτόκια Fed, ΕΚΤ και άνοδο στο πετρέλαιο
- Πιερρακάκης: Εξετάζουμε το Fuel Pass, μείωση ΕΦΚ μόνο με «ευρωπαϊκή ευελιξία»
- Κατάρ: Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις LNG στο Ρας Λαφάν μετά τις απειλές Ιράν
- Προστασία πρώτης κατοικίας: Διαχωρισμός από την υπόλοιπη περιουσία με αντάλλαγμα τη ρευστοποίηση
- Σ. Αραβία: Έχει αποκαταστήσει το 50% των εξαγωγών πετρελαίου της μέσω παράκαμψης του Ορμούζ
- Τραμπ: Αίρει το νόμο για τις ναυτιλιακές μεταφορές στις ΗΠΑ προκειμένου να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ- ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΛΥΤΩΝ 2025
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








