Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας έβαλε στο τραπέζι όλα τα θεσμικά αιτήματα που έθεσε νωρίτερα η ΠΝΟ
Η ΠΝΟ ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει την απεργία στα λιμάνια, που κρατούσε δεμένα τα πλοία. Η απόφαση για τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια με πλοία θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας έβαλε στο τραπέζι όλα τα θεσμικά αιτήματα που έθεσε νωρίτερα η ΠΝΟ.
Σχετικά με το επίδομα ανεργίας θα ζητηθεί η αλλαγή των προϋποθέσεων που ίσχυαν έως σήμερα για την ένταξη ενός ναυτικού, ωστόσο οποιασδήποτε τελική απόφαση θα προηγηθεί πρώτα αναλογιστική μελέτη και μετά θα ανακοινωθούν οι τελικά αποφάσεις ως προς το ποσό του επιδόματος αλλά και των όρων καταβολής του.
Επίσης υπήρξε δέσμευση για την αυστηρή τήρηση του νόμου όσον αφορά το 10ωρο εργασίας των ναυτικών στα ταχύπλοα ενώ εξετάζεται και η αλλαγή του ύψους του προστίμου.
Για το θέμα που αφορά τη σύνθεση των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου μειώνεται κατά 50% το πλήρωμα στο ξενοδοχειακό προσωπικό αλλά και αυτό που αφορά το νόμο για τις συνθέσεις των πλοίων που εκτελούν διεθνείς πλόες αναμένεται να εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας έως τις 25 Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
- Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς
- Έλληνας σύμβουλος ενημέρωνε τον Επστάιν για την κρίση χρέους της χώρας
- Ισραήλ: Απαγορεύει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να εργάζονται στη Γάζα επειδή αρνήθηκαν να δώσουν λίστα προσωπικού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








