Σήμερα η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου
Με τέσσερις αλλαγές και νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών προχωρά η διαδικασία ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι το τεκμήριο των ταξί θα μειώνεται κατά 50% εφόσον ο επαγγελματίας ελέγχει ποσοστό κάτω του 25% στο ταξί.
Στα περίπτερα, θα υπάρξει ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου (σ.σ προσαυξάνει το τελικό φορολογητέο εισόδημα ανάλογα με τα έσοδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου) για να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα περίπτερα ανεβάζουν τα έσοδά τους λόγω της πώλησης καπνικών προϊόντων που όμως διατίθενται με χαμηλό περιθώριο κέρδους.
Δεν θα επιβάλλεται τεκμαρτό εισόδημα για τα καφενεία σε χωριά με πληθυσμό εώς 500 κατοίκους και νησιά με πληθυσμό έως 3100 κατοίκους.
Και τέλος, η 4η αλλαγή είναι ότι θα υπάρχει ειδική εξαίρεση για τους ασφαλιστικούς συμβούλους που συνεργάζονται με έως και 2 εταιρείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
- 20 κανόνες για καλύτερα ταξίδια μετά τη σύνταξη
- Οι νέοι Αμερικανοί λένε «αντίο» στο αυτοκίνητο: Πόσα χρήματα εξοικονομούν
- Βενεζουέλα: Η Κίνα βοηθά στην επανεκκίνηση κρίσιμου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής
- Πόσο κοστίζει ένα σπίτι στην Ευρώπη: Η πόλη που είναι σχεδόν επτά φορές ακριβότερη από την Αθήνα
- Basketgate: Στο μικροσκόπιο της Αρχής περιουσίες και «πόθεν έσχες»
- Χρηματιστήρια: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στην Ελβετία και εγκαταλείπουν την AI
- Air Mauritius: Ανατροπή στον σχεδιασμό του στόλου – Τι αλλάζει
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









