Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.
«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης – συνεδριάζει σήμερα η ειδική επιτροπή – ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.
Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».
«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε, θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων, με το ισχύον πλαίσιο».
Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο τον χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας, σε όποιο χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».
Ακόμα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και το 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν self test το διάστημα των εορτών, ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με πόλεμο διαρκείας
- ΔΕΗ: Στο 6,34% το ποσοστό ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν 5η εβδομάδα με κέρδη – Άλμα 7% από Richemont
- Ανδρουλάκης για τροπολογία για offshore συγγενών πολιτικών: «Ποιους προστατεύετε;»
- Haven Studios (Sony): Αποχώρησε ξαφνικά η Τζέιντ Ρέιμοντ, ιδρύτρια του στούντιο που δημιούργησε το Playstation
- ΗΠΑ: Πτώση ρεκόρ στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο λόγω δασμών
- Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Σε ειδική άδεια ο εισαγγελέας Καρίμ Χαν
- Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για την επίλυση θεμάτων τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις