Μέρος της αύξησης της μέσης τιμής χονδρεμπορικής θα περάσει στη λιανική
«Ενα μέρος της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος θα περάσει και στη λιανική», ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πανός μιλώντας στην ΕΡΤN, αναφερόμενος στα τιμολόγια ρεύματος του Δεκεμβρίου.
Αναλυτικότερα, είπε σχετικά:
«Όσον αφορά τη μέση τιμή χονδρεμπορικής, αυτή που έχουμε δηλαδή πρόσβαση και μπορούμε να δούμε πολύ εύκολα, παρατηρούμε ότι η μέση τιμή του Νοεμβρίου είναι από 40 έως 45% υψηλότερη από αυτή του Οκτωβρίου. Και έτσι όπως κλείνει ο μήνας φαίνεται ότι θα είμαστε περίπου σε αυτά τα επίπεδα – το πολύ να φτάσει το 50%. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος της αύξησης θα περάσει και στη λιανική.
Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δει τι επιχορήγηση μπορεί να δώσει, τι επιδότηση μπορεί να δώσει ώστε να συγκρατήσει την τιμή της κιλοβατώρας στα 15 λεπτά.
Διότι έτσι όπως φαίνεται, αν περάσει χωρίς κάποια επιδότηση αυτή η αύξηση μπορούμε να δούμε ότι η τιμή θα ακουμπήσει τα 18, 19 ίσως και 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Άρα λοιπόν αναμένουμε να δούμε τι είδους στήριξη θα δώσει η κυβέρνηση, το οποίο αυτό σίγουρα αφορά ιδιώτες. Το πρόβλημα όμως το μεγάλο γιατί είναι με τους επαγγελματίες (…)
Η ακρίβεια που θα περάσει στην επιχείρηση θα περάσει και αυτή στη λιανική τιμή πώλησης των υπηρεσιών των αγαθών της και έτσι έμμεσα θα επανέλθει πάλι στο καταναλωτικό κοινό».
Επιδότηση
Ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη μεγάλη πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών, αλλά και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για τον Δεκέμβριο, καθώς στόχος παραμένει να μην υπερβαίνει το κόστος για τους πολίτες τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα (τιμή ορόσημο, Δεκέμβριος 2023).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Logismos: Αύξηση 3% στον τζίρο, υποχώρηση κερδών το α΄ εξάμηνο
- BioNTech: Δεν βρήκε αγοραστές και κλείνει τρεις εγκαταστάσεις στη Γερμανία – Στον «αέρα» 1.860 εργαζόμενοι
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 9,4 εκατ. ευρώ τα EBITDA το α΄ εξάμηνο, αυξημένα κατά 95,5%
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - Οικονομική έκθεση LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Fais Group: Στα 103 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο α΄ εξάμηνο
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση LOGISMOS Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
- Wall Street: Πτώση των δεικτών με φόντο το πετρέλαιο, κέρδη για τη Nvidia
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









