Ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί είπε σήμερα ότι αναμένει πως η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό στο αυριανό Eurogroup και ότι θα βρεθεί μια “δίκαιη λύση” για την ελάφρυνση του χρέους.
«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. (Το θέμα τώρα) είναι ελάφρυνση του χρέους – για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο Μοσκοβισί στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.
Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.
Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.
Οι δηλώσεις του συνάδουν με αυτές άλλων αξιωματούχων που προέβλεπαν τη Δευτέρα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να έρθουν σε συμβιβασμό που θα ανοίξει τον δρόμο σε νέα δάνεια, ενώ θα αναβάλει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ι. Γιώτης, ΣΕΒΤ: Ως βιομηχανία τροφίμων, ο χειρότερός μας εχθρός είναι η ακρίβεια
- Θεόδωρος Σκυλακάκης: (πρόεδρος Φαρμακαποθηκαρίων): Είμαστε μία αγορά χωρίς υποδομές και υπερβολικό κανονιστικό πλαίσιο
- ΣΑΤΑ: Τρίωρη διαμαρτυρία (12:00 – 15:00) των ταξί στον Διεθνή Αερολιμένα
- Στα 3,65 δισ. ευρώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις του κράτους – Στο επίκεντρο τα χρέη των νοσοκομείων
- Καιρός: Μεταβολή από το απόγευμα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες βροχές
- Wall Street: Πτώση 0,21% για τον Dow Jones στις 42.051,06 μονάδες
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις