Άλλη μια εταιρεία που ετοιμάζεται να βγει από το χαρτοφυλάκιο της CVC Capital Partners
Θέμα ημερών τονίζουν πηγές κοντά στο deal ότι είναι το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη από από τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη.
Η τελική συμφωνία κρίνεται στις οικονομικές λεπτομέρειες και κυρίως σε κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν κατά τη διάρκεια του οικονομικού ελέγχου, τα οποία, ωστόσο, αναμένεται να λυθούν άμεσα, καθώς υπάρχει η θέληση από τις δύο πλευρές.
Κατά όσα τονίζονται, το αρχικό απαιτούμενο οικονομικό τίμημα άγγιξε τα 200 εκατ. ευρώ, το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να μειωθεί για να κλείσει το deal.
Αν τελικά επέλθει η συμφωνία, πρόκειται για μια ακόμα σημαντική εταιρεία που προσαρτάται στο άρμα της εταιρείας από τη Θεσσαλία, λίγους μήνες και μετά την εξαγορά της επιχείρησης φυσικών χυμών Κάμπος Χίου στο τέλος του 2024. Από την άλλη, θα είναι και μια ακόμα εταιρεία που βγαίνει από το χαρτοφυλάκιο του fund CVC Capital Partners.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2024 όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 650 εκατομμυρίων ευρώ, από 600,1 εκατομμύρια ευρώ το 2023. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Δωδώνη ανήλθε το 2024 στα 180 εκατ. ευρώ από 170,2 εκατ. το 2023 και 151,82 εκατ. ευρώ το 2022, με σημαντική συνεισφορά των εξαγωγικών πωλήσεων, τόσο σε φέτα, όσο και σε γιαούρτι, που εισέφεραν πάνω από το 50% των συνολικών εσόδων.
Το 2023 ο όμιλος Δωδώνη είχε καθαρές ζημίες 8,3 εκατομμύρια ευρώ, από 4,5 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Το 2024 αναμένεται ότι τα αποτελέσματα θα ήταν βελτιωμένα, λόγω μείωσης του λειτουργικού κόστους, ωστόσο παρέμειναν ζημιογόνα. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του καθαρού δανεισμού, το 2023 ήταν 75,74 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δώρον Γης: Το τυροπιτάρι από τη Μάνδρα οκταπλασίασε έσοδα και στοχεύει εξαγωγές
- Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο εργατών στην Ουκρανία με 12 νεκρούς
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
- Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








