«Αν θέλετε να κάνετε οικονομίες και να ελαφρύνετε τους πολίτες από τα βάρη των Μνημονίων, ξεκινήστε από τον περίγυρό σας από τα ρετιρέ της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του απόψε στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο», συνέχισε, «ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά δίνει θαλπωρή στους κομματικούς παρατρεχάμενους».
Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των υπουργείων και των Γενικών Γραμματειών, και να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τους βουλευτές.
Ζήτησε επίσης από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν, ότι «σε ένα χρόνο από τώρα οι μισοί από τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στα κόμματα και στους βουλευτές θα γυρίσουν στα σχολεία».
Έθεσε επίσης το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αστοχίες, όπως η αδυναμία εξεύρεσης των ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί, πρόσθεσε, ότι το μέτρο δεν αποτελούσε επιλογή της Ευρώπης αλλά της ελληνικής κυβέρνησης η οποία το επέβαλε, «επειδή το θεωρούσε φόρο για τους πλούσιους».
«Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πάντα κάποιος άλλος φταίει, κάποιος άλλος βολικός τους σπρώχνει προς τη λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε. «Η συμπεριφορά της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για παραχωρήσεις στη διαφθορά» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και έκανε λόγο για «αντίληψη καθεστώτος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







