Το υπουργείο Ανάπτυξης αναβαθμίζει 20 βιομηχανικά πάρκα και ενισχύει με 90 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης
«Η μία πλευρά είναι το πόσο κοστίζει ένα προϊόν και η άλλη το εισόδημα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. «Στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», υπογράμμισε και ανέφερε πως το υπουργείο Ανάπτυξης αναβαθμίζει 20 βιομηχανικά πάρκα και ενισχύει με 90 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης για περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες δουλειές.
Την εποπτεία του ανταγωνισμού έχει η ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού, επισήμανε και δήλωσε πως «θα τη στηρίξουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί για να κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά». Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυξάνονται τα πρόστιμα για τις σοβαρές παραβάσεις του μέτρου.
«Η πολιτική φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα , εκτιμώ ότι αυτούς τους μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων θα κινηθεί πέριξ του μηδενός, αλλά αυτό δεν μας αρκεί» εκτίμησε και αναφέρθηκε στους δείκτες τιμών των σούπερ μάρκετ και της ΕΛΣΤΑΤ που επίκειται να ανακοινωθούν. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας σε συνεργασία με πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα για να στηρίξουμε τους πολλούς, τη μεσαία τάξη και τις οικογένειες που δυσκολεύονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα για το θέμα του ΦΠΑ σημείωσε ότι το κριτήριο των αποφάσεων είναι η πραγματικότητα. «Στην Ισπανία που μειώθηκε o ΦΠΑ, ο πληθωρισμός τροφίμων αυξήθηκε, καθώς πήγε στα κέρδη των επιχειρήσεων» επισήμανε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά τώρα στον Σχίνο Λουτρακίου – Επί ποδός η Πυροσβεστική
- Εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο: 56χρονη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο
- Νάγκελ: Οι τιμές θα μείνουν υψηλές ακόμη και αν λήξει σύντομα ο πόλεμος στο Ιράν, δεν θα επιστρέψουν…
- Axios: Ο Τραμπ «δένει» συμφωνία με το Ιράν και αδειάζει τον Νετανιάχου
- Κομισιόν: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία SAFE για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας
- ΗΑΕ – Ιράν: Παρασκηνιακή συμφωνία για αποδέσμευση 20 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα τον τερματισμό επιθέσεων
- ΗΠΑ: Πράσινο φως από το υπ. Δικαιοσύνης στο mega deal Paramount – Warner Bros
- Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα μας αναγκάσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








