Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε ήρεμα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, για την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η Εξεταστική των φοιτητών.

Η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε ήρεμα.

Επίσης, έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ προσήλθαν φοιτητές με πανό και φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.

«Η δημόσια δύναμη επενέβη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έθεσε τέλος σε μια πολυήμερη κατάληψη του κτηρίου μας. Η συνέλευση της σχολής στις 7/2 τόνισε ότι η κατάληψη δημοσίων κτηρίων δε δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων είτε αυτά είναι φοιτητικά είτε οποιαδήποτε άλλα» τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Καθηγητής και Κοσμήτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Πρόσθεσε ότι «πριν από λίγο τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έπραξαν το καθήκον τους και ανοίξανε τη Νομική Σχολή αποκαθιστώντας της λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας που είναι ζωτικής σημασίας για το παρόν των παιδιών που φοιτούν σε αυτήν και για το μέλλον του τόπου».

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, είπε ακόμα ο κ. Γκλαβίνης προσθέτοντας «ακόμα και σήμερα το απόγευμα αν προλάβουμε θα γίνουν».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu