Από «40 κύματα» πέρασε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών για να καταφέρει να κλείσει με κέρδη, καθώς μετά από μία συνεδρίαση με έντονες και απότομες διακυμάνσεις, στηρίχθηκε στην άνοδο της Εθνικής και αρκετών δεικτοβαρών τίτλων για να απορροφήσει τις πιέσεις σε αρκετές μετοχές.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,50% στις 726,51 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 721,93 μονάδων (-0,13%) και 733,58 μον. (+1,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 32,8 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,45%, στις 1.885,22 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.083,19 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,73% στις 598,57 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική και ο ΑΔΜΗΕ “κράτησαν” σε θετικά εδάφη το ΧΑ, αφού σημείωσαν κέρδη 3,4% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Grivalia, Φουρλής, Coca Cola, Jumbo και Πειραιώς.
Στον αντίποδα, οι ΕΧΑΕ, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ υπό έλεγχο έθεσαν την πτώση τους οι Σαράντης, Eurobank, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή η ΔΕΗ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύγκρουση δύο λεωφορείων του ΟΑΣΑ στην παραλιακή με τουλάχιστον 32 τραυματίες
- Αποκαλύψεις και για ΕΛΓΑ, Λουκουρέντζο από καταγγελίες αγρότη στον ΣΚΑΪ…
- Μητσοτάκης από Αγιο Ορος: Στηρίζω την πνευματική αποστολή σας
- Ταμείο Ανάκαμψης: 6,8 εκατ. ευρώ για Ψηφιακή Ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών και ΑμεΑ
- Lidl Ελλάς – CTY Greece: Για 12η χρονιά συνεργασία με υποτροφίες και καινοτόμα μαθήματα
- THEON: Νέα παραγγελία από χώρα της βόρειας Ευρώπης για το θερμικό προσάρτημα IRIS-C
- Metlen: Στο 8,34% το ποσοστό της Fairfax μετά την απόκτηση 2.750.000 μετοχών
- Aktor: Απέκτησε το 51% της Sun Force για 4,1 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις