Υπεραποδίδουν οι τράπεζες
Το ελληνικό Χρηματιστήριο την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα και τον διεθνή πόλεμο δασμών, διαφοροποιείται από τις ξένες αγορές, που σημειώνουν πτώση. Ο Γενικός Δείκτης μετά από μία ώρα συναλλαγών ενισχύεται 0,63% στις 1.652 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 19 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν ακολουθώντας την πτώση της Wall Street. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,69% στις 502,93 μονάδες λόγω της συνεχίζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την εξέλιξη του πολέμου των δασμών. Την μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο δείκτης των μετοχών τεχνολογίας με απώλειες 1,7% ενώ σε επίπεδο μετοχών μεγάλες απώλειες έχει η μετοχή της φαρμακευτικής Novo Nordisk.
Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το θετικό πρόσημο διατηρείται λόγω της ανόδου της πλειονότητας των μετοχών και κυρίως των τραπεζών με τον κλαδικό δείκτη να υπεραποδίδει +1,45%. Επίσης υπεραπόδοση έχουν οι μετοχές των εταιρειών Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών +1,27%, Metlen +1,74%, ΟΠΑΠ +1,23%.
Από τις τράπεζες τη μεγαλύτερη άνοδο ,ε 4,14% έχει η μετοχή της Optimabank.
Με πτώση άνοιξαν οι μετοχές των ΟΛΠ -0,53%, Τιτάν -1,11%, Σαράντης-0,94%, ΕΥΔΑΠ -0,69%, ΔΕΗ -0,62%, ΓΕΚ Τέρνα -0,43%, Ελληνικά Πετρέλαια -0,4%, Μότοροιλ -0,2% και ΟΤΕ -0,32%.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Alter Ego Media (Βαγγέλης Μαρινάκης) ανακοίνωσε την συμμετοχή της σε εταιρεία τυχρεών παιχνιδιών, ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδνογιάννη ενώ μία άλη εταιρεία η Qualco (Ορέστης Τσακαλώτος) επισημοποίησε την είσοδή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την άντληση έως 70 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυθικό συμβόλαιο ο Ντόντσιτς 165 εκατ. δολ. με Lakers για τρία χρόνια
- Ο Τραμπ απέλυσε αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας επειδή δεν του άρεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις