Διεθνή

Θριάμβος Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη – Χάνει το κόμμα του Ερντογάν σε πέντε μεγάλους δήμους

Με καταμετρημένο το 58,75% των ψήφων στον δήμο της Κωνσνταντινοπυπολης ο Ιμάμογλου έχει λάβει το 50,18% και ο Κουρούμ (ΑΚΡ)  41,10%

Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε πέντε μεγάλους δήμους της Τουρκίας δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές της γειτονικής χώρας, που εξελίσσονται σε θρίαμβο για το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται του υποψηφίου του κόμματος του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ. Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς του Τουργκούτ Αλτινόκ και στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουγάι του Χαμζά Νταζ. Επίσης, το κυβερνητικό κόμμα χάνει σε Άδανα και Μπούρσα.

Το κόμμα του Ερντογάν φαίνεται μάλιστα να χάνει τη δύναμή συνολικά σε εθνικό επίπεδο, αφού σύμφωνα με τις ψήφους που πήραν τα κόμματα στις δημοτικές έρχεται δεύτερο πίσω από το Ρεπουμπλικανικό.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου με τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης που τον δείχνουν να προηγείται. Δεν αξιώνει απλώς την επανεκλογή του. Διεκδικεί να είναι αυτός ο οποίος θα εμπεδωθεί στο εκλογικό ακροατήριο ως ο πολιτικός που την επόμενη ημέρα θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία του Τούρκου προέδρου.

Με καταμετρημένο το 58,75% των ψήφων στον δήμο της Κωνσνταντινοπυπολης ο Ιμάμογλου έχει λάβει το 50,18% και ο Κουρούμ (ΑΚΡ)  41,10%.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα AKP κατά σχεδόν 20%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu