Επιχειρήσεις

Θρίλερ σε αεροπλάνο της Ryanair: Έσπασε παράθυρο σε πτήση Θεσσαλονίκη – Μόναχο, τραυματίστηκε επιβάτης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο επιβάτης που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κάκωση στον αυχένα -Τι λέει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε πτήση της Ryanair που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν σημειώθηκε σοβαρό τεχνικό περιστατικό λίγο μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με καταγγελία επιβάτιδας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και στη συνέχεια αποκολλήθηκε παράθυρο του αεροσκάφους.

Όπως περιέγραψε, προκλήθηκε αποσυμπίεση της καμπίνας, ενεργοποιήθηκαν οι μάσκες οξυγόνου, ενώ συνεπιβάτες συγκρατούσαν τον άνδρα που καθόταν δίπλα στο παράθυρο.

Όπως μεταδίδει το rthess.gr, ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει άμεσα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Ο επιβάτης που βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κάκωση στον αυχένα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τους υπόλοιπους επιβάτες, το σπάσιμο του παραθύρου προήλθε από θραύσμα του κινητήρα. Οι επιβάτες αναχώρησαν ήδη με άλλη πτήση για Γερμανία, ενώ διεξάγεται έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Γιαννάκος: Στο ΑΧΕΠΑ με εγκαύματα τριβής 61χρονος Σέρβος

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Παρά λίγο τραγωδία σε πτήση αεροπλάνου. Έσπασε παράθυρο και επιβάτης βγήκε το σώμα του στον αέρα. Τον συγκράτησε η γυναίκα του και διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ.

Αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ βρίσκεται με εγκαύματα τριβής Σερβος 61 ετών που τα έπαθε σε πτήση αεροπλάνου προς Μόναχο. Έσπασε το παράθυρο του αεροπλάνου βγήκε έξω στον αέρα το σώμα του και η γυναίκα του τον συγκρατούσε επί πέντε λεπτά από τα πόδια για να μη φύγει. Κατάφεραν με τη βοήθεια πολλών επιβατών να τον τραβήξουν μέσα στη καμπίνα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη μάλλον αναγκαστική προσγείωση και ο τραυματίας επιβάτης διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ. Είναι σε σοκ έχει τις αισθήσεις και εγκαύματα τριβής. Τώρα γίνονται εξετάσεις».

Η ανακοίνωση της Ryanair

Η Ryanair επιβεβαίωσε το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι η πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν επέστρεψε λίγο μετά την απογείωση, καθώς παράθυρο επιβάτη αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά, οι επιβάτες επέστρεψαν στον τερματικό σταθμό και ένας επιβάτης έλαβε ιατρική φροντίδα στο έδαφος, στη Θεσσαλονίκη.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας, η Ryanair διέθεσε αεροσκάφος αντικατάστασης, το οποίο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 09:53 τοπική ώρα με προορισμό το Μέμινγκεν.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu