Η Thrivest καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας.
Μετά την ανακοίνωση της Attica Bank για την επίτευξη της συμφωνίας των μετόχων μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest για την συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα
και την αύξηση κεφαλαίου, η πλευρά της Thrivest προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
H Thrivest Holding των κ.κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου υπέγραψε σήμερα Συμφωνία Μετόχων με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκκινώντας τη διαδικασία εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας και θέτοντας τα θεμέλια για τη συγκρότηση μίας νέας, υγιούς και αναπτυξιακής Ελληνικής Τράπεζας, που θα λειτουργήσει ως ο 5ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.
Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας για την πλήρη εξυγίανση των δύο ιστορικών τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.
Πρόκειται για μία επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς επισφραγίζει το κλείσιμο ενός δύσκολου κύκλου για την Attica Bank και την Παγκρήτια Τράπεζα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, γενικότερα.
Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας αυτής, η Thrivest καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας.

H ομάδα της Thrivest Holding: Από αριστερά, Αλέξανδρος Εξάρχου, Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε τροχιά περαιτέρω ενίσχυσης η στρατηγική συνεργασία Ιράν και Ρωσίας κατά τον Αραγτσί
- Τουλάχιστον 14 νεκροί από τη σύγκρουση τρένου με προαστιακό στην Ινδονησία
- GLS: Τί γίνεται με την ενεργοποίηση του δικαιώματος εξαγοράς της ΑCS
- Α. Καράτζης: Καλοβλέπει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, μέσω εταιρείας logistics και handling
- UniSystems: Το sprint για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, η δικαστική οδός του e-wallet και το ”όχι” στο Χρηματιστήριο
- O Γάλλος υπ. Εξωτερικών κατά ΗΠΑ και Ισραήλ για τον πόλεμο
- Στο επίκεντρο της δίκης για τα Τέμπη οι τοποθετήσεις των συνηγόρων μετά τη χθεσινή ένταση
- Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ 1.400 επιχειρήσεις για μη απόδοση ΦΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









