Επιχειρήσεις

Τη δεύτερη προκαταβολή για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας “Πτολεμαΐδα V” κατέβαλε η ΔΕΗ

Financialreport.gr

Τη δεύτερη προκαταβολή για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας “Πτολεμαΐδα V” κατέβαλε η ΔΕΗ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιχείρησης προς τους επενδυτές.

_x000D_

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “η ΔΕΗ Α.Ε. σε συνέχεια της υποβολής από τον ανάδοχο κατασκευής της νέας Λιγνιτικής Μονάδας “Πτολεμαΐδα V” των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών, κατέθεσε, τη δεύτερη προκαταβολή ύψους 198 εκατ. ευρώ με βάση τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση κατασκευής, διασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη του έργου. Η νέα μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2020″.

_x000D_

Υπενθυμίζεται ότι νέα μονάδα της ΔΕΗ θα έχει συνολική ισχύ τα 660MV θα πρέπει να μπει δοκιμαστικά στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρα το 2019, ενώ από το 2020 θα πρέπει να βρίσκεται στη εμπορική λειτουργία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου κατασκευής είναι 1 δισ. 400 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu