Στο επίκεντρο οικονομία και θέσεις εργασίας, άμυνα και ασφάλεια, κλίμα και περιβάλλον, δημοκρατία, μετανάστευση, τεχνολογία
Πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το το ντιμπέιτ της Eurovision ανάμεσα στους κορυφαίους υποψήφιους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Βάλτερ Μπάιερ (Αυστρία, Ευρωπαϊκή Αριστερά), ο Σάντρο Γκότζι (Ιταλία, Renew Europe Now), η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Γερμανία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), η Τερί Ράιντκε (Γερμανία, Ευρωπαίοι Πράσινοι) και ο Νίκολας Σμιτ (Λουξεμβούργο, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών) συμμετείχαν στην τηλεμαχία που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την άμυνα και την ασφάλεια, το κλίμα και το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ηγεσία, τη μετανάστευση και τη συνοριακή πολιτική και την καινοτομία και την τεχνολογία.
Ερωτήσεις υποβλήθηκαν από το κοινό στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που παρευρέθηκαν στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και από τους δύο συντονιστές της συζήτησης. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις, σε συνεντεύξεις τύπου «in the spotlight».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο το ντιμπέιτ εδώ.
«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις αλλά μόνο με αυτές», ανέφερε ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Νίκολας Σμιτ επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τη στήριξη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».
Tη σημασία να τεθούν ξεκάθαρες αρχές σε σχέση με τη μετεκλογική συνεργασία υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα τόνισε ότι κάποιος πρέπει να είναι υπέρ της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν, υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του κράτους δικαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
- Audi Revolut Formula 1 Team: Αποκαλυπτήρια ονόματος και λογότυπου της ομάδας
- Περισσότεροι από 40 νέοι και νέες γνώρισαν από κοντά τη Vodafone στο Business Days 2025
- Aegean: Ο Γεώργιος Χριστόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε με το οριακό +0,15% και άλμα 4,6% από την Eurobank
- Prodea: Αναβολή Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση όρων ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








