Επιχειρήσεις

Πώς η Νότια Ευρώπη γίνεται κέντρο ταχείας συνδεσιμότητας με ελληνική υπογραφή

Ο CEO της εκ Θεσσαλονίκης Lancom, Γιώργος Νώλης

Η εταιρεία Lancom ετοιμάζει το προσεχές χρονικό διάστημα το 4ο data center της, αυτή τη φορά στην Κρήτη

Την τεχνολογική αναβάθμιση της διαδικτυακής σύνδεσης στη Βόρεια Ελλάδα, με επίδραση εν γένει και στη Νότια Ευρώπη, σηματοδοτεί η σύμπραξη της εκ Θεσσαλονίκης εταιρείας τεχνολογίας Lancom και της Hurricane Electric, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο παγκοσμίως IPv6-native Internet backbone.

Επί της ουσίας, με αυτή την κίνηση η εξ Αμερικής Hurricane Electric αποκτά το δεύτερο σημείο παρουσίας της (PoP) στην Ελλάδα στο Balkan Gate Thessaloniki.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της Lancom, η επιλογή του Balkan Gate Thessaloniki ως δεύτερου σημείου παρουσίας της Hurricane Electric στην χώρα θα δώσει στους πελάτες της Lancom και στους οργανισμούς της Νότιας Ευρώπης ποικιλία νέων επιλογών συνδεσιμότητας και πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο IPv4 και IPv6 της Hurricane Electric μέσω θυρών 100GE (100 Gigabit Ethernet), 10GE (10 Gigabit Ethernet) και GigE (1 Gigabit Ethernet).

Την ίδια στιγμή, οι πελάτες της Lancom θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν IP traffic με το παγκόσμιο δίκτυο της Hurricane Electric, το οποίο προσφέρει δυνατότητες σύνδεσης με πάνω από 10.000 διαφορετικά δίκτυα μέσω 310 κύριων σημείων ανταλλαγής και χιλιάδων θυρών πελατών και ιδιωτικών συνδέσεων.

Η εγγύτητα της στα Βαλκάνια και την Τουρκία, αλλά και οι συνδέσεις που εκτείνονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθιστούν τη Βόρεια Ελλάδα κορυφαίο προορισμό συνδεσιμότητας και το Balkan Gate Thessaloniki σημαντικό κόμβο διασύνδεσης, αξιοποιώντας τη στρατηγική του θέση και την δικτυακή υποδομή του. Το δεύτερο σημείο παρουσίας (PoP) της Hurricane Electric στην Ελλάδα θα προσφέρει στην περιοχή βελτιωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας IP νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom «αυτή η κίνηση όχι μόνο ενισχύει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας της περιοχής, αλλά επίσης υπογραμμίζει τον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακό κέντρο των Βαλκανίων».

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Lancom ήδη λειτουργεί τρία data centers στην Ελλάδα και κατασκευάζει το τέταρτο στην Κρήτη. Από την άλλη πλευρά, η Hurricane Electric, η οποία έχει έδρα της το Σαν Φρανσίσκο, λειτουργεί το δικό της παγκόσμιο δίκτυο IPv4 και IPv6, το οποίο μάλιστα θεωρείται το μεγαλύτερο IPv6-native Internet backbone στον κόσμο.

Εντός του παγκόσμιου δικτύου της, η Hurricane Electric συνδέεται με 310 κύρια σημεία ανταλλαγής και ανταλλάσσει κίνηση άμεσα με περισσότερα από 10.000 διαφορετικά δίκτυα.

Χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική τοπολογία οπτικών ινών, η Hurricane Electric διαθέτει πέντε εφεδρικές διαδρομές 100G που διασχίζουν τη Βόρεια Αμερική, τέσσερις ξεχωριστές διαδρομές 100G μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, και δακτύλιους 100G στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ασία.

Η Hurricane Εlectric διαθέτει επίσης έναν δακτύλιο γύρω από την Αφρική, και ένα PoP στο Ώκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας και προσφέρει λύσεις διαμετακόμισης IPv4 και IPv6 πάνω στην ίδια σύνδεση. Οι διαθέσιμες ταχύτητες σύνδεσης περιλαμβάνουν 100GE, 10GE και Gigabit Ethernet.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu