Υπάρχουν δυσκολίες γιατί υπάρχει πολεμικό υλικό ενώ την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρχαν εναέρια μέσα αλλά από χθες ξαναπετούν
Για 27η ημέρα καίει η φωτιά στο Όρος Όρβηλος Σερρών και ο δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος περιγράφει στην ΕΡΤ3 την κατάσταση, που επικρατεί. Ο δήμαρχος αναφέρει ότι στην αρχή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τη φωτιά πυροσβέστες γιατί ακούγονταν εκρήξεις από πολεμικό υλικό παλαιών εποχών. Επίσης είχαν σταματήσει να πετούν αεροπλάνα και ήταν αβοήθητοι. Υπήρχε σχέδιο και για εκκένωση του χωριού Αχλαδοχώρι, αλλά ευτυχώς η φωτιά δεν πέρασε.
Ο ίδιος αναφέρει ότι υπολογίζεται ότι έχουν καεί 26.000 στρέμματα.
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σερρών, διότι η φωτιά κατακαίει επί ένα σχεδόν μήνα παρθένο και προστατευμένο δάσος, χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή προσπάθεια αναχαίτισης ή κατάσβεσης της πυρκαγιάς
Ο δήμαρχος
«26.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν καεί μέχρι σήμερα, η φωτιά ξεκίνησε 18 Ιουλίου από κεραυνό σε δύσβατη περιοχή πάνω από το Αχλαδοχώρι και δυστυχώς το ότι ακούγονταν εκρήξεις από πολεμικό υλικό άλλων εποχών, από πολέμους, που έχουν γίνει έκανε την πρόσβαση αδύνατη, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να περιμένουν τη φωτιά πιο κάτω», σχολίασε αρχικά ο δήμαρχος.
«Ήταν μόνο τα εναέρια μέσα τα οποία δρούσαν στη φωτιά. Πριν από περίπου δέκα μέρες, η φωτιά άρχισε να κατεβαίνει απειλητικά προς το Αχλαδοχώρι. Η Πυροσβεστική μαζί με τα μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και του στρατού δημιούργησαν μία μεγάλη αντιπυρική ζώνη, ευτυχώς δεν πέρασε από εκεί η φωτιά. Είχαμε προετοιμαστεί και για σχέδιο εκκένωσης. Αφού έκαψε εκείνη την περιοχή, η φωτιά πέρασε στα δυτικά του Όρους Όρβηλος και πήγε προς το Άγκιστρο, το οποίο επίσης δεν κινδυνεύει», περιέγραψε ο Γ. Τάτσιος.
«Την τελευταία εβδομάδα σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα καθώς οι 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έκαναν τα αεροσκάφη να πάνε εκεί, που κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας, να βλέπουμε να καίγεται ένα ολόκληρο βουνό και να μην έχουμε καμία απολύτως βοήθεια. Από χθες το βράδυ άρχισαν και πάλι να πετούν και να περιορίζουν τη φωτιά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σιντικής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πλακιάς: Όποιος στη δίκη για τα Τέμπη σπιλώσει την μνήμη των παιδιών μου, θα ισοπεδωθεί
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα υπάρξουν αποζημιώσεις εξ αιτίας των μέτρων για τον αφθώδης πυρετό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Reuters: Τρεις εβδομάδες μετά και ο Τραμπ χάνει τον έλεγχο του πολέμου με το Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









