Οι Ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποκόμιζε παράνομα επιστροφές ΦΠΑ μέσω εικονικών συναλλαγών
Έως σήμερα έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 17-19 άτομα, ενώ οι εμπλεκόμενοι που ερευνώνται φέρονται να ξεπερνούν τους 70. Στις έρευνες κατασχέθηκαν μετρητά άνω των 500.000 ευρώ. Το κύκλωμα αποδίδεται ότι λειτουργούσε με «εταιρείες-βιτρίνες», εικονικά τιμολόγια και στοχευμένες αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ.
Τι αναφέρεται για τον Νίκο Κοκλώνη
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται στοιχεία της δικογραφίας, εξετάζονται πέντε τιμολόγια συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, εκδοθέντα τον Απρίλιο 2025 προς την εταιρεία Barkingwell Media ΑΕ, συμφερόντων του παρουσιαστή και παραγωγού Νίκου Κοκλώνη. Τα ίδια ρεπορτάζ σημειώνουν ότι στις επικοινωνίες των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης υπάρχουν αναφορές στο πρόσωπό του, ενώ ερευνώνται και επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για στοιχεία που τελούν υπό διερεύνηση και δεν συνιστούν δικαστική κρίση.
Η διάψευση του Νίκου Κοκλώνη
Ο Νίκος Κοκλώνης έχει διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή. Σε δημόσια δήλωσή του αναφέρει ότι ούτε ο ίδιος ούτε εταιρείες συμφερόντων του υπήρξαν «λήπτες εικονικών τιμολογίων», ότι κάθε συναλλαγή είναι πραγματική και ελεγμένη, και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί από τις Αρχές για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση. Δηλώνει δε ότι κάθε επιπλέον έλεγχος είναι καλοδεχούμενος.
Η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη. Έχουν αποτυπωθεί κατασχέσεις μετρητών και πλήθος ευρημάτων, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται σε τιμολόγια και επικοινωνίες που αξιολογούνται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Οριακή αύξηση στο 2,2% των κενών θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη το δ΄τρίμηνο 2025 – Στο 1,3% στην Ελλάδα
- Ομιλος ΔΕΗ: Νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση βιωσιμότητας από την S&P Global
- ΥΠΑ: Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια το πρώτο δίμηνο του 2026
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Όμιλος ΔΕΗ: Νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση βιωσιμότητας από την S&P Global
- ΤτΕ: Αυξήθηκαν σε 80 δισ. ευρώ τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα που διαχειρίζονται οι servicers το δ’ τρίμηνο 2025
- Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Ισμαϊλ Χατίμπ
- Lidl και η UEFA αλλάζουν τα δεδομένα στα σχολεία και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό
- COCA-COLA HBC AG - Notification of transactions by Persons Discharging Managerial Responsibilities (“PDMRs’)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








